Aankoop- en verkooptips

AutoCheck biedt u enkele handige tips voor de aanschaf/verkoop van uw auto.

1. Technische inspectie: Het is belangrijk dat een auto technisch in een goede staat is. Neem daarom geen onnodige risico’s en laat de auto een technische inspectie ondergaan bij de ANWB of DEKRA. Controleer ook op een geldige APK. Deze datum staat, als die bekend is, ook op het AutoCheck rapport. De APK geeft aan of de auto volgens de Nederlandse wet- en regelgeving op de weg mag verschijnen. En neem de tijd voor een lange proefrit over alle soorten wegen met verschillende snelheden.

2. Juiste kilometerstand: Kilometertellers kunnen eenvoudig teruggedraaid worden, maar de stand kan eenvoudig gecontroleerd worden bij de Nationale Auto Pas en door het onderhoudsboekje grondig te controleren. Kijk ook naar de versnellingspook, het stuurwiel, pedaalrubbers en de stoelbekleding voor overmatige slijtage.

3. Algemene voorwaarden: Bij een koopovereenkomst horen de algemene voorwaarden. Hierin staat belangrijke informatie over levering, annulering, gebreken en garantie. Vraag hier naar en lees deze aandachtig door voor de aankoop! Bij een BOVAG aangesloten bedrijf zijn de BOVAG voorwaarden van toepassing.

4. Garantie: Vraag naar de specifieke garantievoorwaarden zodat u weet wat wel en niet onder garantie valt. Het opnemen van het soort garantie en de looptijd daarvan in de aankoopovereenkomst kan problemen in de toekomst voorkomen.

Tenslotte; Verkopen blijft onderhandelen!

Hoe betrouwbaar en actueel de AutoCheck waardebepaling ook is, er zijn altijd factoren die de prijs van uw auto kunnen beïnvloeden, zowel positief als negatief.