Nieuws

De Nissan Leaf en Renault Fluence Z.E. zijn de populairste EV’s van Nederland

De Nissan Leaf en Renault Fluence Z.E. zijn de populairste EV’s van Nederland

De Nissan Leaf en Renault Fluence Z.E. zijn de populairste EV's van Nederland. Volgens A2SP zouden er in 2012 tot nu toe 79 stuks van beide modellen geregistreerd zijn. Vooral een bijzondere prestatie voor de Renault, welke pas sinds november geleverd wordt.

PSA trio minder populair
De PSA drieling Peugeot iOn, Citroen C-Zero en Mitsubishi i-MiEV zijn gezamenlijk goed voor 36 exemplaren ten opzichte 52 exemplaren vorig jaar in dezelfde periode. Vorig jaar was alleen de I-MiEV al goed voor 36 stuks. De andere modellen waren vorig jaar dan misschien minder goed beschikbaar maar het is duidelijk dat het marktaandeel aardig is gedaald. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat er steeds meer EV’s op de markt komen die beter in het huidige straatbeeld passen. Het afwijkende uiterlijk heeft waarschijnlijk niet direct het voorkeur van potentiĆ«le e-rijders. Wellicht is dit ook een verklaring voor het feit dat CitroĆ«n de prijs van haar elektrische auto onlangs verlaagd heeft.

Tesla
E-rijders die iets meer te besteden hebben lijken te wachten op de Tesla Model S. De Tesla Roadster doet het in haar laatste jaar beduidend minder goed. Ten opzichte van vorig jaar zijn de verkopen met meer dan 50% gedaald, van 17 naar 8 exemplaren.

Gepubliceerd in samenwerking met www.e-rijden.nl